Avdukić bez primljenog gola u gostima

"Krivac" što je Borac lider

Avdukić bez primljenog gola u gostima

D. Banović, foto: A. Balić

Fudbaleri Borca ove sezone bilježe sjajne rezultate koji su ih doveli na čelo tabele, a u gradu na Vrbasu ponovo sanjaju i vjeruju da mogu do titule. Velike zasluge za dobre rezultate pripadaju i golmanu Asmiru Avdukiću koji je u sjajnoj formi.

"Lijepo mi je u Banjaluci i Borcu. Branio sam u mnogim klubovima, ali Borac i Banjaluka su nešto posebno. Sjajno sam primljen i od navijača, tako da je sve kao iz bajke. Za sad nam ide dobro i smatram da mi možemo do titule. Borac je sigurno u ovom trenutku najkvalitetniji tim u Premijer ligi", rekao je Asmir Avdukić.

Sjajni čuvar mreže svoje kvalitete je pokazao i protiv Zrinjskog i to u 82. minutu kad je spasio gotovo siguran gol nakon šuta Lendrića. Već u sljedećm napadu Borac je riješio pitanje pobjednika.

"Bila je to teška utaklmica, ali mi smo zasluženo pobjedili. Svi igrači su dali svoj maksimum i to je dalo rezultat", dodao je Avdukić.

Ovaj golman je za uslove u Premijer ligi napravio pravi podvig. Naime, uspio je da u tri uzastopne utakmice u gostima sačuva svoju mrežu. Dakle, mreža Borca na gostujućim terenima ove sezone miruje 270 minuta, što znači da Avdukić u ovom šampionatu nije kapitulirao u gostima.

"Podvig jeste veliki, jer odigrati na Koševi i na Bilinom polju bez primljenog gola i još pobijediti nije mala stvar. Takođe teško je bilo i u Zvorniku, jer Drina ima dobru ekipu. Zasluge za ovaj dobar rezultat pripadaju svima, dakle cijeloj ekipi, a ne samo meni. Vjerujem da ćemo ovaj uspješan niz da nastavimo i u Banovićima u narednom kolu", zaključio je Avdukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.