Avdukić: Donijet ćemo titulu u Banja Luku

Golman Borca samouvjeren

Avdukić: Donijet ćemo titulu u Banja Luku

Adnan Beganović

"Prezadovoljan sam sa onim što smo ostvarili u jesenjem dijelu šampionata. Mislim da smo zasluženo na čelu premijerligaške karavane i uvjeren sam da ćemo tu i ostati", rekao je za SportSport.ba golman banjalučkog Borca Asmir Avdukić.

Fudbaleri banjalučkog Borca sasvim zasluženo se nakon 15 kola nalaze na čelu premijerligaške karavane, a jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh Banjalučana je golman Asmir Avdukić.

"Mislim da smo u jesenjem dijelu sezone pokazali najviše. Ostaje žal za ranim ispadanjem iz Evrope, no uvjeren sam da bismo i u Evropskoj ligi napravili mnogo više da se duel sa Lausannom igrao samo mjesec dana kasnije. Jednostavno, bili smo neuigrani i to nas je koštalo ranog ispadanja", rekao je Avdukić za naš portal i dodao:

"Prije početka sezone cilj nam je bio izboriti plasman u jedno od evropskih takmičenja, no s obzirom da nakon 15 kola imamo pet bodova prednosti u odnosu na Željezničar i Sarajevo, naše ambicije su se podigle. Nemamo šta skrivati, želimo titulu donijeti u Banja Luku."

Iza Avdukića je sjajna polusezona, a dobrim odbranama privukao je pažnju i nekih evropskih klubova.

"Imam ugovor sa Borcem još godinu i pol i ne želim se opterečavati eventualnim transferom. Želja svakog igrača je okušati se u jednoj od evropskih liga, pa tako i moja. Međutim, imam ugovor sa Borcem , a ako bi došla neka konkretna ponuda koja bi zadovoljila i mene i klub, ne bih imao ništa protiv odlaska", zaključio je golman jesenjeg prvaka BiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije