Avdukić: Maccabi nije jak kao Hapoel

Golman Borca optimista

Avdukić: Maccabi nije jak kao Hapoel

Asmir Avdukić (30), provjereni čuvar mreže banjalučkog Borca i reprezentativac BIH, sa nestrpljenjem očekuje duele protiv Maccabi Haife u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Juče smo imali dva treninga i između toga edukativno predavanje o prehrani. Od danas pa sve do meča sa Maccabiem imaćemo po jedan trening. Počećemo danas u 17.00 između ostalog i zato da se naviknemo na uslove koji nas čekaju u Izraelu jer će tamo sigurno biti visoka temperatura", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Avdukić koji je rođen 13. maja 1981. godine u Brezi, a tokom karijere je branio i za Čelik, Kamen Ingrad, Travnik, Slobodu, Radnik i Rudar.

Svima vam je u glavi isključivo Maccabi iz Haife?

"Upravo tako. Već smo odgledali njihove tri utakmice. Između ostalog finale Kupa protiv Hapoela i nedavni prijateljski meč protiv rumunskog Rapida koji su izgubili sa 1:0. Dobri jesu, ali moram kontatovati da je tim Hapoela koji je prošle godine izbacio Željezničar ipak jači od sadašnjeg Maccabia. Otišlo im je nekoliko važnih igrača i tu vidimo svoju šansu.

Šta o Maccabiju kaže trener Zvezdan Cvetković?

"Respektuje ih, ali smatra kao i svi mi da su pobjedivi. Apsolutno imamo pravo na optimizam. Ne zaboravimo da smo mi uigraniji jer naš tim u odnosu na njihov nije mnogo promijenjen. Nemamo problema sa povrijedama i sve je u najboljem redu. Danas će na treningu biti i Darko Maletić koji se vratio iz Njemačke, a sa nama je i pojačanje Bojan Marković koji je došao iz grčkog Panserraikosa i on samo čeka sertifikat. Čekamo i dva Brazilca i sve je kako treba", odliskava Avdukić dobro raspoloženje u Borcu i dodaje za kraj.

"Branio sam prošle sezone protiv Lausanne kad smo na žalost ispali, ali sad sam veliki optimista. Svi Banjalučani čekaju ove utakmice koje su za nas zaista istorijske i ne mogu da sačekam te duele", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba odlični golman koji je uz A selekciju bio član i reprezentacije Bosne i Hercegovine u uzrastu do 19 i 21 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.