Avdukić mrežu sačuvao 720 minuta

Impresivan učinak golmana Borca

Avdukić mrežu sačuvao 720 minuta

D. Vejo

Fudbaleri Borca danas su u posljednjem kolu jesenjeg dijela Prve lige Republike Srpske savladali ekipu Podrinja rezultatom 5:0 i tako ovjerili jesenju titulu.

Dvostruki razlog za slavlje imao je iskusni čuvar mreže Velikana iz Platonove Asmir Avdukić. Naime, razlog tome jeste što golman crveno-plavih nije primio gol u posljednjih osam kola u prvenstvu.

Zadnji put to se desilo protiv Borca iz Šamca, gdje su Banjalučani slavili na svom terenu u okviru osmog kola rezultatom 2:1.

Ukupno, 720 minuta što je brojka vrijedna divljenja. Najviše zasluga idu čuvaru mreže ali i njegovim saigračima koji nisu dozvolili da se njihov gol ugrozi, a mreža zatrese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi