Avdukić: Rudar ne zaslužuje poziciju na kojoj je trenutno

Golman Borca pred današnji derbi

Avdukić: Rudar ne zaslužuje poziciju na kojoj je trenutno

Borac će kako god da završi današnji meč u Prijedoru, reprezentativnu pauzu dočekati kao lider na tabeli Premijer lige BiH.

Tim Dragana Jovića današnje gostovanje dočekuje sa etiketom favorita, ali da bi se ta uloga opravdala potrebno je dobro zapeti.

“Rudar je mnogo bolji nego što govori tabela. Nije to bezazlena ekipa, znaju biti neugodni, Velež se najbolje nedavno uvjerio. Siguran sam da neće ispasti,” kaže golman Borca Asmir Avdukić, te dodaje:

“Mi smo kompletni, želimo pobijediti i približiti se jesenjem naslovu. Igramo u dobroj formi, poraženi smo tek u Mostaru kod Veleža.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Avdukić koji je jedan dio svoje karijere proveo upravo u Rudaru, raduje se reprezentativnom okupljanju pred najvažnije mečeve od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Imamo ulogu favorita u obje utakmice. Nadam se da ćemo ostvariti pobjede i plasirati se u Brazil. Bila bi to velika stvar za sve Bosance i Hercegovce,” dodao je Avdukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.