Avdukić u Radniku: Borac napuštam čistog obraza

Pronašao novi angažman

Avdukić u Radniku: Borac napuštam čistog obraza

Asmir Avdukić poslije pet sezona napustio je banjalučki Borac i karijeru nastavlja u Radniku.

Bivši golman bh. reprezentacije nakin kraćih pregovora postigao je dogovor sa premijerligašem iz Bijeljine, a prilikom odlaska istakao je da Borac napušta čistog obraza. 

"Iz Borca odlazim čistog obraza. Htio sam da ostanem i dalje, ali s obzirom na sve okolnosti u i oko kluba, to je bilo neizvodljivo. Grad neću mijenjati, jer sam odlučio da živim u Banja Luci", kazao je Avdukić i potom dodao:

"Hvala svima, ljudima iz kluba sa kojima sam sarađivao u proteklom periodu, navijačima koji su mi uvijek pružali podršku, kao i saigračima kojima želim sreću u narednoj sezoni. Bila mi je čast i zadovoljstvo nositi dres Borca i uvijek ću se rado sjećati vremena provedenog na golu banjalučkog kluba. Borcu želim sve najbolje jer to je sigurno klub koji mora da bude u vrhu fudbala u BiH", dodao je iskusni golman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Avdukiću je ovo ujedno i povratak u redove Radnika, a tokom dosadašnje karijere još je branio za Čelik, Kamen Ingrad, Travnik, Slobodu, Rudar Prijedor i iranski Persepolis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.