Avram Grant broji zadnje dane u West Hamu?

Avram Grant broji zadnje dane u West Hamu?

Edmir Škorić

Tri poraza u prva tri prvenstvena kola su West Ham "zakovali" za dno tabele, te je sve izvjesniji otkaz menadžeru Avramu Grantu.

West Ham je u prvom kolu teško poražen u Birmignhamu kod Aston Ville (3:0), potom je uslijedio i domaći poraz od Boltona (1:3), a posljednji u nizu Čekićari su doživjeli na Old Traffordu prošlog vikenda (3:0).

Ambicije kluba su bile znatno veće pred početak šampionata, te britanski mediji pišu kako je izraelski stručnjak Avram Grant na rubu otkaza. Razočarani vlasnici kluba, David Gold i David Sullivan, učinit će sve da na tribine Upton Parka vrate navijače, te klub "iščupaju" iz krize.

Šanse da ode sa klupe Grantu su još veće kada se zna da Čekićari sada dočekuju vodeći Chelsea, a onda gostuju Stoke Cityju, pa nakon toga dolazi im ove sezone sjajni Tottenham.

Treba napomenuti kako Grant, inače bivši trener Chelseaja, nije računao na ovoljetna pojačanja u porazu od Manchester Uniteda na Old Traffordu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.