Ayala: Messi može biti kao Maradona
Ayala ima puno povjerenje u Messija

Ayala vjeruje u Messija

Ayala: Messi može biti kao Maradona

Štoper Zaragoze i bivši argentinski reprezentativac Roberto Ayala vjeruje kako Lionel Messi može biti dobar igrač kakav je bio Diego Maradona u svoje vrijeme.

"On je igrač na drugom nivou od ostalih. Kada gledate Barcelonu možete vidjeti šta on radi s loptom. On može u svakom momentu učiniti s njom šta god hoće", kaže Ayala.

Dugo se u Argentini govorilo kako neći biti niko ko može nadmašiti Maradonu ili mu se približiti, ali Ayala ne misli tako.

"On se može izjednačiti s Maradonom. Mora biti pažljiv jer u svakoj utakmici daje sve od sebe za što bolji rezultat kluba. On ima sve što treba da bude novi Maradona, ali dosta toga zavisi od njega i od njegovog okruženja", rekao je Ayala za Marcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.