Ayew pogodio za minimalnu pobjedu Marseillea

Ligue 1, 14. kolo

Ayew pogodio za minimalnu pobjedu Marseillea

A. Haznadarević

Duelom Marseillea i Lillea kompletirano je i 14. kolo francuskog Le Championata, a u posljednjem duelu bila je uspješnija momčad Marseillea, pobijedivši goste sa minimalnih 1:0.

Bila je to jedna dosta tvrda utakmica sa velikim brojem žestokih startova, a osim crvenog kartona igrača Lillea Florenta Balmonta, ništa se značajnije nije dešavalo u prvom poluvremenu.

 

Ipak, odmah na početku drugog poluvremena Jordan Ayew se pobrinuo da meč ne završi remijem, te nakon asistencije Valbuene dovodi svoj Marseille u vodstvo.

 

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa se ispostavilo da je Ayew već u 46. minutu susreta odlučio pitanje pobjednika.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti