Ayew: Zanima nas samo titula

Ayew: Zanima nas samo titula

Krilni napadač Marseillea i reprezentacija Gane, Andre Ayew, istakao je kako ga zanima samo osvajanje Afričkog kupa nacija i da ništa manje ne smije zadovoljiti njegove saigrače.

Zvijezda Olympique Marseilla zabrinuta je zbog mogućnosti da se njegovoj selekciji ponovi nešto slično kao na prošlom Svjetskom prvenstvu. Podsjetimo, tada je Gana eliminisana od Urugvaja u polufinalu i to nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Na Svjetskom prvenstvu smo propustili plasman u polufinale zbog lošeg izvođenja jedanaesteraca. Sada smo prošli u narednu fazu nakon penala i nadam se dasmo prevazišli tu prepreku. Mi smo programirani da osvojimo ovo prvenstvo. Biti u polufinalu je dobar rezultat, ali želimo ići do kraja", rekao je Ayew, te dodao:

"Mislim da bismo svi bili razočarani ukoliko ne osvojimo ovo takmičenje. U ovoj fazi neće biti mnogo prilika za postizanje gola, možda dvije ili tri i mi ćemo ih morati iskoristiti."

Gana će u polufinalu AKN-a odmjeriti snage sa Zambijom, a susret je na rasporedu danas od 17 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti