AZ Alkmaar otpustio Koemana

AZ Alkmaar otpustio Koemana

Edmir Škorić

Poraz na svom terenu od Vitessa bio je koban za trenera AZ Alkmaara Ronalda Komana.

Proslavljeni holandski stručnjak Ronald Koeman dobio je otkaz u AZ Alkmaaru, nakon što je njegova momčad u petak poražena od Vitessa (2:1).

"Ronaldo Koeman Alkmaar je ostavio s trenutnim efektom. Neće biti daljnje suradnje između dvaju strana. Ugovor između AZ-a i Koemana je pravilno raskinut. Tonny Bruins Slot također će napustiti klub. AZ sada traži novog trenera", stoji u priopćenju holandskog kluba.

Alkmaar je trenutno šesti u Eredevisiu, te su izbačeni iz Lige prvaka nakon što nisu nikoga uspjeli pobijediti u skupini s Arsenalom, Olympiakosom i Standardom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.