AZ savladao PSV i stigao do četvrtog trofeja Kupa Holandije

Trofej za Alkmaar

AZ savladao PSV i stigao do četvrtog trofeja Kupa Holandije

Edmir Škorić

Nogometaši AZ Alkmaara osvojili su Kup Holandije nakon što su u finalu bili bolji od PSV-a sa 2:1.

Nakon što je ostao bez naslova holandskog prvaka, PSV je ostao i bez trofeja Kupa. U Rotterdamu je momčad iz Eindhovena savladao AZ.

Ada Maher je doveo u vodstvo AZ u 12. minuti, da bi Josmer Altidore samo dvije minute kasnije povisio na 2:0. PSV smanjuje već u 31. minuti preko Jurgena Locadie, no ne uspijeva do kraja izboriti barem neriješeno i produžetke.

Treba kazati da je AZ u polufinalu uvjerljivo slavio protiv Ajaxa (3:0), a ovo im je četvrti trofej holandskog Kupa, kojeg su osvajali još 1978., 1981. i 1982. godine.

Holandski kup, finale:
AZ - PSV 2:1 (Maher 12, Altidore 14/ Locadia 31)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.