AZ slavio u derbiju protiv Heerenveena

AZ slavio u derbiju protiv Heerenveena

Derbi 24. kola holandske Eredivisie odigrali su Heerenveen i AZ Alkmaar, a pobjeda je pripala gostima.

Pontus Wernbloom je u 30. minuti donio vodstvo AZ-u, a konačnih 2:0 postavio je Hector Moreno u 68. minuti. Gostujuću pobjedu je upisala i Roda protiv Groningena rezultatom 4:1.

Utakmicu karijere odigrao je napadač Rode Mads Junker, koji je postigao tri gola, dok je četvrti postigao Boldiszar Bodor. Jedini gol za Groningen postigao je Nicklas Pedersen, a Andreas Granquist je dvije minute prije kraja promašio penal.

Čast domaćina u večerašnjim utakmicama spasio je Excelsior koji je sa sigurnih 4:0 slavio protiv Willema II. Arend Roorda je zabio golove u 19. i 51. minuti, treći je postigao Nayib Lagourieh u 83. a četvrti Guyon Fernandez u 85. minuti meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.