Azerbejdžan zaustavio Rusiju, Portugal svejedno u baražu

Kvalifikacije za SP

Azerbejdžan zaustavio Rusiju, Portugal svejedno u baražu

E. Škorić

Nogometaši ruske reprezentacije remijem u Bakuu s Azerbejdžanom ovjerili su prvo mjesto u grupi F kvalifikacija za SP.

Rusima je malo nedotajalo da ostvare pobjedu u gostima kod Azerbejdžana. Poveli su golom Širokova u 16. minuti, ali je u samoj završnici Javadov zabio za 1:1.


Zanimljivo da su Azerbejdžanci od 73. minute igrali i sa igračem manje jer je crveni karton dobio Medvedev.
 

Portugal će u baraž, a večeras su pirovu pobjedu pred svojim navijačima ostvarili protiv Luksemburga. Varela i Nani su zabijali u prvom dijelu, kada je kod gostiju isključen Joachim u 29. minuti. Treći gol za konačnih 3:0 postigao je Helder Postiga deset minuta prije kraja utakmice.

Izrael je odigrao 1:1, a strijelac vodećeg gola u remiju sa Sjevernom Irskom bio je Ben Basat u 43. minuti. Upravo isti onaj igrač koji je zabio gol u gostima kod Portugala za 1:1 u petak. Irci su izjednačili golom Davisa u 72. minuti.

Kvalifikacije za SP, grupa F, 10. kolo:
Azerbejdžan - Rusija 1:1 (Javadov 90/ Širokov 16)
Portugal - Luksemburg 3:0 (Varela 30, Nani 37, Postiga 79)
Izrael - Sjeverna Irska 1:1 (Ben Basat 43/ Davis 72)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.