Poznati učesnici finalnih kvalifikacija u Aziji: Veliki dan za Vijetnam, Libanon, Siriju
FOTO: EPA

Borba za Mundijal

Poznati učesnici finalnih kvalifikacija u Aziji: Veliki dan za Vijetnam, Libanon, Siriju

Haris Zilić

Završena je prva runda azijskih kvalifikacija za Mundijal 2022. godine.

Nakon mečeva u osam grupa dobili smo 12 reprezentacija koje će se boriti za plasman na Mundijal u Katar kroz finalne kvalifikacije.

U finalnim kvalifikacijama reprezentacije će biti raspoređene u dvije grupe sa šest ekipa. Dvije provplasirane ekipe iz grupa će direktno na Mundijal, dok će trećeplasirane igrati azijski baraž. Pobjednik azijskog baraža igrat će dvomeč interkontinentalnog baraža.

U finalne azijske kvalifikacije kao pobjednici grupa prve runde plasirali su se: Sirija, Australija, Iran, Saudijska Arabija, Japan, UAE, Južna Koreja, dok su kao najbolje drugoplasirane selekcije plasman u i finalne kvalifikacije izborili Kina, Oman, Irak, Vijetnam i Libanon.

Po prvi put ćemo u borbi za Mundijal vidjeti selekciju Vijetnama u završnim kvalifikacijama, a tu će biti Sirija, Oman, UAE, Libanon.

Iznenađenje je reprezentacija Uzbekistana koja se nije plasirala u finalne kvalifikacije, dok se očekivalo i da će Bahrein biti među 12, međutim to se nije desilo.

Očekuju nas sigurno uzubdljive kvalifikacije, a glavni favoriti su Japan, Južna Koreja, Iran i Australija, ali u Aziji smo već vidjeli dosta iznenađenja u tekućim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine.

Top Komentari

Manager
'Ajmo Vijetnam Braćo !
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti