Pao novi potpis: Igman pravi tim za premijerligaške izazove

Mahmić pojačao novog člana elite

Pao novi potpis: Igman pravi tim za premijerligaške izazove · Zvanično

E. Škorić

Nakon što je izboren plasman u Premijer ligu BiH, u Konjicu je počelo slaganje igračke križaljke i spremanje tima za najveće izazove u bosanskohercegovačkom nogometu.

Danima se slavilo nakon što je Igman izborio plasman u najviši rang, ali ipak nema puno vremena za odmor, pošto ubrzo slijede pripreme, a uprava kluba zajedno sa stručnim štabom prisiljena je tragati za kvalitetnim pojačanjima.

Demir jakupović je već stigao, on je pojačao tim iz Rudar Prijedora, a saznajemo da je ugovor na godinu dana potpisao Azur Mahmić.

Mladi reprezentativac BiH je u aprilu raskinuo ugovor sa Murom, iako je prethodno potpisao ugovor na tri godine sa Slovencima. Nije dobio pravu šansu i odlučio je da napusti Muru, pa ćemo ga ponovo gledati na premijerligaškim terenima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mahmić je svoju karijeru počeo u jednoj zeničkoj školi, da bi kao kadet došao u NK Čelik. Sa 16 godina debitovao je za prvi tim Zeničana u Premijer ligi, a nakon ispadanja Čelika u niži rang, odlučio je da pređe u Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Inače, danas je održan žrijeb parova za novu sezonu Premijer lige, koja starta 16. jula, a Konjičani će u prvom mečui ugostiti Široki Brijeg, s tim da još nije poznato na kojem stadionu. U drugom kolu Igman će gostovati Veležu, ugostiti Tuzla City, pa gostovati kod Borca... Dakle, jako težak raspored za novog premijerligaša, ali svaka utakmica će za njegove navijače od jula biti priča za sebe nakon godina "patnje" u Prvoj ligi FBiH.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

burazengija
Mlad perspektivan igrac, samo da ga otac ne s****...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi