Babel na kraju ipak u Hoffenheimu

Liverpool potvrdio

Babel na kraju ipak u Hoffenheimu

Edmir Škorić

Ryan Babel će preći iz engleskog Liverpoola u redove njemačkog nogometnog prvoligaša Hoffenheima.

Novost je na klupskoj internet stranici u ponedjeljak navečer prenio engleski klub. Holandski reprezentativac će navodno već danas doputovati u Njemačku i potpisati ugovor, prenose mediji.

Nijemci još uvijek nisu potvrdili novost, ali danas imaju zakazanu konferenciju za medije na kojoj bi trebali potvrditi dolazak Babela, koji bi trebao zamijeniti Dembo Baja, novog člana engleskog West Hama koji je napustio njemački klub.

Prelazak Babela je iznenadio nogometnu javnost jer je Liverpool još u ponedjeljak ujutro tvrdio da će Holanđanin ostati u klubu, a sam Babel je u više navrata napomenuo da se u slučaju prodaje želi vratiti u Ajax iz Amsterdama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.