Babelu 10.000 funti kazne
Fotomontaža Webba u dresu Uniteda

Zbog ismijavanja suca Howarda Webba

Babelu 10.000 funti kazne

Edmir Škorić

Ismijavanje suca Howarda Webba putem vlastitog Twitter profila koštat će Liverpoolovog napadača Ryana Babela 10.000 funti.

Holandski reprezentativac je na Twitter profilu objavio fotomontažu suca Webba u dresu Manchester Uniteda, pritom ostavivši i komentar: "A zovu ga jednim od najboljih sudaca. To je smiješno".

Podsjetimo, dogodilo se to nakon što je United na Old Traffordu s minimalnih 1:0 slavio protiv Liverpoola u 3. kolu FA Cupa.

Giggs je zabio pogodak iz penala u drugoj minuti nakon Aggerova faula nad Berbatovom. Potom je kasnije Webb isključio i kapitena Redsa Stevena Gerrada.

Slučaj je zaključen danas, kada je Engleski nogometni savez (FA) donio presudu, a 24-godišnjak istu prihvatio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.