Babić ne dolazi, Džafić na pripremama

Velež od danas u Fojnici

Babić ne dolazi, Džafić na pripremama

Adnan Beganović

Fudbaleri Veleža jutros su otputovali u Fojnici gdje će u narednih sedam dana raditi na podizanju fizičke spreme. Međutim, ekspedicija Veleža na pripreme u Fojnicu krenula je bez Ivice Babića koji ipak, neće pjačati Rođene.

Naime, prema riječima šefa struke Veleža Abdulaha Ibrakovića ovaj nekadašnji fudbaler Slobode i gradačačke Zvijezde u posljednji momenat je promijenio uslove po kojima bi ostao u Mostaru, tako da je dogovor propao:

"Babić je prije nekih sedam dana sve dogovrio sa upravom kluba, no dan pred odlazak u Fojnicu tražio je mnogo više novaca nego je prije dogovoreno, pa čelnici Veleža nisu imali druge solucijem nego odustati od transfera", rekao je za SportSport.ba Abdulah Ibraković i dodao:

"Nemamo za čim žaliti, tako je kako je. Ono što treba radovati sve navijače Veleža je dolazak na pripreme našeg najboljeg strijelca Adina Džafića koji će se u Fojnici priključiti ekipi. Njegov menadžer još uvijek mu nije realizirao transfer, mada se vode pregovori sa nekim evropskim klubovima, no odlučili smo da se Džafić priključi pripremama, kako ne bi bio nespreman ukoliko do transfera ne dođe."

Rođeni će u Fojnici ostati do nedjelje, a Ibraković je fudbalerima Veleža pripremio paklen ritam rada.

"U Fojnici ćemo raditi na dizanju fizičke spreme. Znam da igrači ovaj dio priprema ponajmanje vole, no ukoliko želimo igrati važnu ulogu u nastavku prvenstva moramo biti jako dobro spremni. U srijedu će svi igrači i stručni štab prisustvovati edukativnom seminaru o pravilima fudbalske igre i fair-playu koji organizira Komitet za suđenje Fudbalskog saveza BiH na čijem čelu je Đemal Čalija", rekao je Ibraković.

Nakon Fojnice Rođeni se vraćaju u Mostar, a zatim sljedi odlazak ili u Tursku ili u Ulcinj gdje će se uigravati za nastavak prvenstva.

"Do 5. februara radit ćemo u Mostaru, a onda idemo na završnu fazu pripremam. U opticaju je odlazak u Tursku, no ukoliko ne budemo financijski mogli podnijeti taj odlazak, onda idemo u Ulcinj. U ovoj fazi priprema odigrat ćemo 5 kontrolnih utakmica, a nakon povratka u Mostar, odnosno 20. februara imat ćemo i generalnu probu pred proljetni dio prvenstva. Još uvijek ne znamo s kim ćemo igrati 20. februara, no i to ćemo brzo saznati", istakao je Ibraković.

Velež je u prvom dijelu sezone sjajnim igrama iznenadio fudbalsku javnost, no za nešto više potrebna su i pojačanja.

"Moramo dovesti lijevog bočnog i jdnog kvalitetnog napadača ako se želimo upustiti u borbu za titulu. Mislim da će čelni ljudi kluba uspjeti angažovati dva igrača i da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstva", zaključio je Ibraković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.