Bačinović: Nisam došao sjediti na klupi

Igrač koji je izgubljen za BiH, debitovao za Palermo

Bačinović: Nisam došao sjediti na klupi

U nedjeljnom porazu Palerma od Brescie debitovao je Armin Bačinović koji je ovoga ljeta pojačao redove kluba sa Sicilije, prešavši iz slovenskog Maribora.

Brescia je na svom terenu savladala Palermo rezultatom 3:2. Domaćine je u vodstvo doveo Simone Dallamano, već u 4. minuti susreta, da bi Sicilijanci u 23. minuti poravnali preko 21-godišnjeg Argentinca, Javiera Pastorea. Brescia je preostala svoja dva gola postigla do kraja prvog poluvremena, prvo je Eder pogodio za 2:1, da bi bivši igrač Palerma, Andrea Caracciolo u 44. minuti postavio konačan rezultat prvog poluvremena, 3:1.

U drugom poluvremenu za Palermo je debitovao Armin Bačinović. Ušao je u igru u 69. minuti meča, a zamijenio je iskusnog, 34-godišnjeg Fabia Liveranija. Sedam minuta prije kraja, defanzivac Sicilijanaca, Federico Balzaretti je postavio konačan rezultat utakmice 3:2.

''Jako sam zadovoljan što sam dio jednog tako velikog kluba. Ovdje nisam došao da sjedim na klupi ili na tribinama, želim da igram i dam sve od sebe, te tako u budućnosti pređem u još veći klub'', rekao je Bačinović za SportSport.ba, te dodao:

''Presretan sam zbog debija, želim što prije izboriti mjesto u prvih jedanaest.''

Ovaj 20-godišnji veznjak je rođen u Doboju, no on je za nas završena priča. Naime, prošle godine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo debitovao je za A reprezentaciju Slovenije protiv San Marina, te su tako nestale sve  šanse da ovaj mladić zaigra za naš nacionalni tim, iako je imao tu želju.

''Ne, nije me nikada niko kontaktirao iz NS/FS BiH. Rođen sam u BiH i da su me kojim slučajem kontaktirali pristao bih da igram za reprezentaciju BiH. No, sada dajem sve od sebe za Sloveniju, oni su mi puno toga pružili i zahvalan sam im'', završio je veznjak Palerma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije