Zvijezdi Tuzle misli su uz Senegal: Prizori iz rodnog grada čine ga tužnim čovjekom

Nekoliko ubijenih u Senegalu

Zvijezdi Tuzle misli su uz Senegal: Prizori iz rodnog grada čine ga tužnim čovjekom

E. Škorić

Napadač Tuzla Cityja Badara Badji zabrinut je zbog dešavanja u njegovom rodnom Senegalu.

Badji je rođen u Dakaru, glavnom gradu Senegala, a upravo se tamo dešavaju sukobi policije demonstranata i u neredima su ubijene četiri osobe.

Demonstranti traže oslobađanje opozicionara Usmana Sonkoa. Vlasti su odlučile zadržati Sonkoa u pritvoru, ali su izbili veliki n eredi koji nisu viđeni dugo godina.

Protesta je bilo i u drugim senegalskim gradovima, no epicentar je Dakar, a sve to naravno zabrinjava i teško pada Badjiju, koji je još prije sedam godina otišao iz Senegala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije Tuzle igrao je u Zvijezdi 09, zatim u Inđiji i Mladosti u Srbiji, bio kratko u Indiji, a iz Senegala je najprije došao u Zagreb gdje je igrao za Dinamo 2.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMF2FjYrTMM/[/instagram]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi