Žena koja ne zatvara usta brutalno o Badr Hariju: "Nadam se da će uskoro biti gdje mu je mjesto"
Foto - Screenshot

Angela de Jong o legendarnom borcu

Žena koja ne zatvara usta brutalno o Badr Hariju: "Nadam se da će uskoro biti gdje mu je mjesto"

M. Šljivak

Badr Hari apsolutna je legenda marokanskog, nizozemskog, ali i svjetskog kickboxinga.

Legendarni borac je dobar dio života proveo u Nizozemskoj, iako se borio pod marokanskom zastavom. Tamo je imao i ozbiljnih zakonskih problema, pa je čak boravio i u zatvoru zbog prebijanja jednog poznatog biznismena.

Hari zbog svog porijekla i muslimanske vjere nije baš omiljen u Nizozemskoj. Posebno se to odnosi na neke radikalne novinare među kojima je i Angela de Jong.

Poznata kao 'žena koja ne zatvara usta' De Jong često kritikuje dešavanja u Nizozemskoj, a ovog puta je udarila na čuvenog kickboxera.

Ona smatra da mediji previše pažnje daju osuđenom kriminalcu i da je to ozbiljan problem nizozemskih medija.

"Pomislila sam da su mediji nešto naučili iz kritika. Osuđeni kriminalci ne mogu biti primjer mladim ljudima", napisala je ona i nastavlja:

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CgPZPdwNemn/[/instagram]

"Takva legenda, takav sportista, zvijer, bla, bla bla. Nisam mogla vjerovati da će njemu biti posvećeno 15 minuta poznatog TV showa. Baš je istinska legenda", ironično je poručila De Jong i zatim je zaključila:

"Nadam se da će uskoro završiti tamo gdje je odavno trebao biti - iza rešetaka", napisala je De Jong i uz poruku da su kickboxing fanovi zapravo luđaci.

Ova riječi joj nisu trebale. Izazvala je veliku reakciju fanova koji su joj jasno poručili da ne piše o nečemu u šta se ne razumije.

Badr Hari se odavno smirio. Napustio je Nizozemsku i vratio se u Maroko, gdje živi miran porodični život i zaista su ovakve riječi za legendu bespotrebne.

Niko u životu nije bezgrješan, a posebno ne čovjek koji je dobar dio života morao da se sam bori protiv brojnih izazova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi