Baggio tehnički direktor reprezentacije
Roberto baggio se vraća na scenu

Promjene su nužne

Baggio tehnički direktor reprezentacije

M. Maksimović

Roberto Baggio će uskoro postati tehnički direktor talijanske reprezentacije, tvrde talijanski mediji, koji se pozivaju na izjavu novoga selektora Cesarea Prandellija koji je ustvrdio kako je njegovo
imenovanje već dogovoreno.

Bivši najbolji igrač Azzurra, koji je 1994. igrao finale SP-a, nogometnu karijeru je završio 2004. Baggio (43) nema trenerskog niti rukovodećeg iskustva, ali u Talijanskom savezu smatraju da je najbolje rješenje za važno mjesto tehničkog direktora. Italija je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi ispala u grupnoj fazi takmičenja.

Roberto je karijeru počeo u Vicenzi, nakon čega prelazi u Fiorentinu, u Firenzi je igrao pet godina. Slijedi buran prelazak u redove ljutog rivala, Juventusa, a igrao je još za Milan, Bolognu, Bresciu. Igrajuči za gore navedene klubove '' zlatni repić'' je postigao 218 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.