Bahati Suarez opet kažnjen

Bahati Suarez opet kažnjen

Edmir Škorić

Pokazivanje srednjeg prsta prilikom napuštanja terena koštalo je urugvajskog napadača Luisa Suareza suspenzijom utakmice protiv Newcastlea u petak.

Temperamentni Liverpoolov napadač, podsjećamo, kažnjen je sa osam utakmica neigranja zbog rasističkog vrijeđanja igrača Manchester Uniteda Patricea Evre.

I dok Suarez razmišlja hoće li, do 5. januara dokad ima rok, uložiti žalbu, Engleski nogometni savez dodijelio mu je još jednu suspenziju.

Suareza je fotograf uhvatio kako prilikom izlaska s terena pokazuje srednji prst navijačima Fulhama. Ta je utakmica, koju su Redsi poraženi s 1:0, odigrana 5. decembra.

Stoga će Suarez propustiti utakmicu s Newcastleom, ali i dobar dio ostatka sezone ukoliko FA potvrdi prvobitno izrečenu suspenziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti