Postavlja se postolje, pripremaju pehar i medalje, a igrači se mlate kako znaju i umiju

Nezapamćena makljaža

Postavlja se postolje, pripremaju pehar i medalje, a igrači se mlate kako znaju i umiju

A. Čaušević

Svaka utakmica za trofej sa sobom nosi napetost, nervozu i određene tenzije. 

Scene nezapamćene makljaže stižu nam sa utakmice brazilskog niželigaškog kup takmičenja pod nazivom Copa do Nordeste u kojem su snage odmjerili Ceara i Bahia.

U ovom takmičenju ne važi gol u gostima. Ceara je dobila prvi susret s 0:1 te se nadala osvajanju trofeja na svom stadionu.

Međutim, to baš i nije bilo tako glatko jer su gosti uspjeli golovima Rodriguinha i Gilberta otići na 0:2, da bi Jael u samom finišu izborio penale za domaće.

U penal seriji bolje su se snašli gosti koji su slavili 2:4. Tek onda je uslijedio onaj "najzanimljiviji" dio.

Dok su organizatori meča i takmičenja pripremali postolje, trofej i medalje igrači oba tima su se tukli na terenu. Udarali su se šakama, nogama, neki od igrača su bježali kuda su stigli...

Nakon nekoliko minuta "nereda" sve se smirilo pa je trofej na kraju uručen pobjedniku koji je za nagradu dobio oko pola miliona eura te učešće u 3. kolu Kupa Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi