Bahrain 12. avgusta „zove“ u Austriju
Najvažnije je da naš nacionalni tim odigra kontrolni meč u avgustovskom terminu

Ćirini Zmajevi „tražena roba“

Bahrain 12. avgusta „zove“ u Austriju

Osim opcije da fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odigra prijateljsku utakmicu protiv Irana 12. avgusta u Sarajevu, o čemu pišu iranski mediji, postoji mogućnost i igranja meča sa Bahrainom.

Gulf Daily News donosi vijest kako je će naš nacionalni tim u ovom terminu odigrati kontrolni meč protiv Bahraina u Austriji. Reprezentacija Bahraina će se od 30. jula do 19. avgusta pripremati u ovoj zemlji za utakmice baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Saudijske Arabije, a u sklopu toga planiran je i meč sa našim Zmajevima.

Informaciju o odigravanje meča Bahrain – BiH za Gulf Daily News potvrdio je i Hassan Khalfan, direktor nacionalnog tima Bahraina.

Bahrain na FIFA rang listi zauzima 66. mjesto, a ova reprezentacija ima velike šanse da izbori plasman na Mundijal. Naime, do viziranje karte za Južnu Afriku dijele ih utakmice baraža koje će odigrati 5. i 9. septembra protiv Saudijske Arabije, odnosno Novog Zelanda ukoliko prođu Arabiju.

Nacionalni A timovi BiH i Bahraina nikada do sada nisu odigrali niti jednu utakmicu. Međutim, naša A-2 reprezentacija 23. juna 2001. godine na turniru u Maleziji (Merdeka Cup) savladala ja Bahrain rezultatom 1:0, a strijelac je bio Almin Kulenović.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.