Bajević: Hajduk može mnogo bolje

Princ s Neretve za SportSport.ba

Bajević: Hajduk može mnogo bolje

Trener atinskog AEK-a Duško Bajević ima riječi hvale za igru Hajduka, kojeg je njegova ekipa sinoć savladala u Atini rezultatom 3:1.

AEK se prilično mučio sa splitskim sastavom u prvom dijelu, dok su u drugom polkuvremenu stvari ipak došle na svoje, te su domaći upisali pobjedu rezultatom 3:1.

"Prvo poluvrijeme smo počeli dobro, ali samo do gola. Nakon toga smo se povukli i prepustili Hajduku na diktira tempo igre. Oni su to iskoristili i izjednačili iz jedanaesterca. Da budem iskren, Hajduk je do kraja prvog poluvremena mogao dati još nekoliko golova i naša je sreća što se to ipak nije desilo", kaže Bajević za SportSport.ba.

"U drugom poluvremenu smo zaigrali onako kako smo se u svlačionici i dogovorili, te smo susret mirno uspjeli privesti kraju".

Princ sa Neretve ima riječi hvale za igru protivnika.

"Hajduk se predstavio u solidnom svijetlu, ali uvjeren sam kako oni mogu i moraju mnogo bolje od ovog sinoć".

"Što se tiče naših ambicija u Evropskoj ligi, imamo još dva jaka protivnika u grupi. Zenit i Anderlecht imaju veoma jake timove i protiv njih neće biti lako. Za nas bi moglo biti jako dobro što je Zenit osvojio tri boda na gostovanju, ali takmičenje je tek krenulo i pred nama je još pet jakih utakmica", dodao je Bajević.

Koji su ciljevi AEK-a u grčkom prvenstvu ove sezone.

"AEK uvijek u domaćem prvenstvu ima visoko postavljene ciljeve. Kao i svake sezone, mi ćemo se boriti za oba trofeja, dakle i prvenstvo i Kup Grčke", zaključio je u razgovoru za SportSport.ba Duško Bajević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.