Bajević: Huligani me neće otjerati
Bajević je spreman na brobu do kraja

Princ sa Neretve poručuje

Bajević: Huligani me neće otjerati

M. Maksimović

Sa AEK-om je kao igrač Dušan Bajević osvojio dva naslova prvaka, jedan Kup, dok je kao trener dodao još osam trofeja. Upravo je zbog toga svakako je jedan od najvećih trenera ovog kluba svih vremena, ali huliganima AEK-a to ništa ne znači.

U pripremnom periodu je Bajević sa AEK-om pobjedio Blackburn, pa Glasgow Rangers, pa zato još čudnije zvuči razlog zbog kojeg su huligani odlučili napasti našeg proslavljenog stručnjaka. Navodno su bili nezadovoljni rezultatom i igrom u utakmici protiv drugoligaša Kalithe. Zanimljivo, huligani je meta bio samo Bajević koji od ponovnog, trećeg dolaska na kormilo AEK-a 2008. godine, radi pod velikim pritiskom. Navijači su stalno prijetili, čak i na kućnu adresu. Na kraju su krenuli u direktni obračun, ali su kukavički većinom udarali s leđa. Iako je poznat kao izrazito mirna osoba, veliki gospodin na terenu i pored njega, Bajević se odlučio suprostaviti huliganima.

''Fudbal sa sobom nosi lijepe ali i ružne stvari. U Grčkoj je takvo okruženje i rekao bih da su takve stvari normalne. Ovo nisu pravi navijači AEK-a, ovo je grupa huligana koja ne može zaboraviti moj prelazak iz ovog kluba u Olympiacos. Bez obzira na sve, ja sam i dalje trener AEK-a jer niti su me oni postavili, a sigurno me oni neće ni smijeniti. Znam da su ljudi vidjeli snimak na televiziji, ali nije to tako izgledalo strašno kao što izgleda'' poručuje iz svog doma u Atini, Bajević.

Nakon nemilih scena vrlo brzo se oglasio i prvi čovjek AEK-a Stavros Adamidis:

''Ovo je sramota za naš klub, događaj koji je potpuno neprihvatljiv. Naša intencija je apsolutno zadržati i dalje Bajevića na kormilu našeg kluba. Razgovarao sam s njime nakon utakmice, bio je u stanju šoka. No, nećemo ga se tek tako odreći. Pozivamo naše prave navijače da podrže klub i ograde se od ovakvih navijača'' izjavio je Adamidis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.