Bajević i Jahić uspješniji od Muslimovića
Lider zaustavljen

Superliga Grčke, 27. kolo

Bajević i Jahić uspješniji od Muslimovića

Edmir Škorić

U 27. kolu grčkog šampionata odigrana su i dva velika derbija. Olympiakos je u Ateni slavio protiv Panathinaikosa sa 1:0, dok je PAOK na svom terenu poražen od AEK-a istim rezultatom.

Bajević i Jahić su bili uspješniji od Zlatana Muslimovića. Naime, AEK je golom Blanca savladao PAOK u Solunu sa 1:0. Muslimović je odigrao čitavu utakmicu, dok je Jahić teren napustio početkom drugog dijela.

Veliki grčki derbi pripao je Olympiakosu, koji je golom Derbyshira u 68. minuti slavio u Ateni protiv lidera Panathinaikosa.

Grčka Superliga, 27. kolo:
Ergotelis - Iraklis 1:3
Kavala - Larissa 3:3
Levadiakos - Panthrakikos 2:0
Panathinaikos - Olympiakos 0:1
Panionios - Aris 1:1
PAOK - AEK 0:1
PAS Giannina - Atromitos 1:0
Xanthi - Asteras 2:0

Tabela: Panathinaikos 61, Olympiakos 57, PAOK 56, AEK 48, Aris 43, Kavala 38, Panionios 35, Atromitos 35, Iraklis 34, Larissa 31, Levadiakos 30, Ergotelis 30, Asteras Tripolis 30, PAS Giannina 28, Xanthi 28, Panthrakikos 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.