Bajević: Jahić mi je u vrhu liste želja

Princ sa Neretve za SportSport.ba

Bajević: Jahić mi je u vrhu liste želja

Legenda mostarskog Veleža i fudbala u Bosni i Hercegovini, Princ sa Neretve, Duško Bajević, potvrdio je u razgovoru za SportSport.ba da je ekipa kojoj sjedni na klupi, atinski AEK, zainteresovana za usluge reprezentativca Bosne i Hercegovine Sanela Jahića.

Jahić, koji se trenutno nalazi na tromeđi između svog sadašnjeg kluba Arisa, te AEK-a i engleskog premierligaša Hull Citya, odavno je na vrhu liste želja eminentnog trenerskog stručnjaka Duška Bajevića.

"Tačno je. Želimo u AEK dovesti Sanela Jahića, kojeg dugo posmatram i kojeg sam namjeravao dovesti još u januarskom prelaznom roku. Sada smo, međutim, veoma blizu postizanja konačnog dogovora i sve bi se trebalo znati definitivno u naredna dva do tri dana", kazao je za SportSport.ba Princ sa Neretve.

Legenda mostarkog Veleža, u čijem je dresu odigrao gotovo 400 utakmica, u kojima je postigao 170 golova, također pomno prati nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi.

"Imamo definitivno najbolju generaciju od doba osamostaljenja. Na najboljem smo putu da ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvo, što bi bio, bez ikakve sumnje, istorijski uspjeh. Ćiro je sve odlično posložio, reprezentativci igraju odlično u velikim evropskim klubovima i nadam se da ćemo imati i malu dozu sportske sreće, te ostvariti plasman na smotru najboljih svjetskih selekcija", zaključio je Bajević.

Dušan Bajević prava je trenerska legenda u Grčkoj, gdje je stigao još 1988. godine kada je sjeo na mjesto trenera AEK-a, a u karijeri je još vodio Olympiacos, Aris i beogradsku Crvenu zvezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.