Bajević: Ne trebamo se plašiti Portugala
Duško Bajević

Princ sa Neretve poručuje

Bajević: Ne trebamo se plašiti Portugala

Princ sa Neretve, proslavljeni bh. fudbalski stručnjak Duško Bajević, gledao je prvi susret baraža između Portugala i Bosne i Hercegovine, te smatra kako su Zmajevi u dobroj prilici da prođu na Svjetsko prventvo.

Do plasmana na smotru najboljih svjetskih fudbalskih selekcija Zmajevima je preostala još jedna utakmica. U srijedu na Bilinom polju gostuje Portugal, koji će pokušati odbraniti prednost od jednog gola iz prvog susreta.

Kao i svima, Bajeviću je žao što naši napadači u Lisabonu nisu uspjeli barem jednu priliku pretvoriti u pogodak, koji bi nam mnogo značio u revanšu.

"Mislim da smo džaba izgubili. Igrači su više trebali vjerovati u sebe. Drugo poluvrijeme smo odigrali baš onako kako treba, ali imam osjećaj da smo u prvom dijelu trebali imati više samopouzdanja", priča Dušan Bajević za SportSport.ba.

Protiv Portugala u Zenici selektor Blažević neće na raspolaganju imati Elvira Rahimića, Samira Muratovića i kapitena Emira Spahića, koji će propustiti revanš zbog žutih kartona.

"Iako nekoliko igrača neće igrati u drugom susretu, imamo dovoljno kvalitetnih pojedinaca koji su spremni uskočiti i adekvatno odgovoriti izazovu. Imamo šansu, ali se ne trebamo plašiti Portugalaca, već odigrati sa vjerom u sebe. Zaista mislim da možemo preći Portugal i plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Motiva imamo na pretek, imamo iskusnih igrača koji u nogama imaju mnogo važnih utakmica. Imamo i mladih igrača, željnih dokazivanja i to bi mogao biti dobitni recept", dodao je Bajević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.