Bajević podnio ostavku
Težak period je iza Bajevića na klupi AEK-a

Princ sa Naretve nije izdržao

Bajević podnio ostavku

M. Maksimović

Duško Bajević definitivno nije izdržao. Nakon svega što se dešavalo posljednjih par mjeseci, prijetnji, pa i fizičkog obračuna, poraz od novajlije u ligi Volosa je prelio čašu. AEK je u prvenstvu u četiri kola osvojio četiri boda i trenutačno je na 13.mjestu.

Novi poraz AEK-a je stigao u finišu utakmice, s obzirom da je do 83.minute rezultat bio 1:1. Međutim u posljednjih sedam minuta domaćini na čijem golu je Eldin Jakupović dolaze do pobjede golovima Slovaka Breška odnosno Argentinca Umbidesa.

Po završetku utakmice navijači AEK su pravili nerede na tribinama, bacali su stolice prema igračima i treneru Bajeviću koji je nakon utakmice na pres konferenciji potvrdio svoj odlazak sa klupe AEK-a. Bajević je u svojoj karijeri kao igrač sa AEK-om osvojio tri trofeja, kao trener je bio četiri puta prvak, te je osvojio Grčki kup, Liga Kup i Super Kup.

Bajević je vodio AEK od 2008. godine što mu je treća epizoda u atinskom klubu. Šef struke je bio i u periodu 2002-04, kao i od 1988. do 1996. Nažalost posljednji mandat neće pamtiti po dobrom jer je bio u stalnom sukobu sa navijačima koji mu nikada nisu oprostili prelazak u Olympiacos 1996.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.