Bajević u finalu Kupa
Po povratku u AEK prilika za novi trofej

Duško u finalu protiv bivšeg kluba

Bajević u finalu Kupa

M. Maksimović

U finalu grčkog Kupa igrat će AEK i Olympiacos, sadašnji i bivši klub našeg proslavljenog stručnjaka,
Dušana Bajevića. AEK je u dvije utakmice eliminisao Panserraikos Ninoslava Milenkovića, dok
je Olympiacos bio uspješniji od ekipe Asterasa Tripolisa.

U dva duela AEK je ukupnim rezultatom 3:1 izborio polufinale preko Panserraikos, a daleko više neizvjesnoti je bilo u dva okršaja Olympiacosa i Asterasa. Prva utakmica ova dva sastava je završena 2:2, iako je Asteras vodio 2:0, a u drugoj su opet gosti imali gol prednosti ali su poklekli 2:1.

Dušan Bajević je kao trener osvajao grčki Kup četiri puta, sa Olympiacosom u dva navrata 1999. i 2005. godine, sa AEK-om 1996. godine, dok je sa PAOK-om do istog trofeja došao prije osam godina.

Gledajući samo ekipe, AEK je 13 bio pobjednik Kupa, posljednji put 2002. godine, Olympiacos je daleko uspješniji, sastav iz Pireja je 23 puta osvajao ovaj trofej.

Bajević je prvi Kup u Grčkoj osvojio 1996. godine kada je sa AEK-om deklasirao Apolon 7:1.Tri godine kasnije, Bajević je sjedio  na klupi Olympiacosa kada je u finalu nadigran Panathinaikos 2:0. Treći Kup je ''Princ sa Neretve uzeo kao trener PAOK iz Soluna i to nakon pobjede nad ''svojim'' Olympiacosom 4:2. Posljednji put je Bajević kao trener slavio u Kupu prije četiri godina, tada je bio trener Olympiacosa, Aris u finalu nije imao šanse.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.