Bajeviću tri, Muslimoviću jedan bod
AEK igra sve bolje

U borbi za Evropu sudar Bajevića i Muslimovića

Bajeviću tri, Muslimoviću jedan bod

M. Maksimović

U Super ligi Grčke igrane su utakmice 25. kola. Bajevićev AEK deklasirao je Milenkovićev Panserraikos, dok je Muslimovićev PAOK u derbi protiv Olympiacosa osvojio bod.

AEK Dušana Bajevića je deklasirao u gostima Panserraikos Ninoslava Milenkovića 5:1. Argentinac Ismail Blanco i Alžirac Rafik Djebbour su postigli po dva gola, jedan je dodao Scocco, dok je jedini gol za domaće postigao Slovenac Čeh. Ninoslav Milenković je odradio cijelu utakmicu.

Cijelu utakmicu je odradio i napadač reprezentacije BiH, Zlatan Muslimović, a njegov PAOK je remizirao sa Olympiacosom odigravši bez golova 0:0. Jahićev Aris je u ovom kolu teški stradao, u gostima Asteras Tripolis je slavio 4:0. OFI Marija Lamešića je poražen na svom terenu, Levadikos je bio bolji 2:0, Lamešić je utakmicu odgledao sa klupe.

AEK je nakon nove pobjede na četvrtom mjestu, tri boda manje ima ekipa Dušana Bajevića od PAOK-a Zlaatan Muslimovića koji je treći i Panathinaikosa koji je na drugom mjestu. Aris Sanela Jahića je šesti sa 35 bodova. dok je Panserraikos Ninoslava Milenkovića 14. sa 22 boda. OFI ima dva boda manje i nalazi se na 15. mjestu.

I dok se AEK i PAOK bore za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, Panserraikos Evropu može ugledati
preko Kupa. U polufinalu Kupa su AEK, Panserraikos, Asteras Tripolis i Olympiacos.

Rezultati 25. kola:
Panserraikos – AEK 1:5
PAOK – Olympiacos 0:0
Xanthi – Panthrakikos 1:0
OFI Kreta – Levadiakos 2:0
Panathinaikos – Larissa 3:0
Asteras Tripolis – Aris 4:0
Iraklis – Panionios 2:1
Thrasivoulos – Ergotelis 1:3

Tabela:
1.Olympiacos 59
2.Panathinaikos 50
3.PAOK 50
4.AEK 47
5.Larisa 38
_________________
14.Panserraikos 22
15.OFI 20
16.Thrasivoulos 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.