Bajić: Ako budemo pravi možemo pobijediti Željezničar
Detaljsa utakmice odigrane jesenas na stadionu Grbavica

Radnik pred dolazak Željezničara

Bajić: Ako budemo pravi možemo pobijediti Željezničar

Teže protivnike od Željezničara i Borca, Radnik nije mogao da izabere na otvaranju drugog dijela sezone. 

Tvrdnje trenera Srđana Bajića da tu paklenom u nizu nedostaje samo još Sarajevo dovoljno govori o tome koliko respekta imaju u ovom klubu prema prvim rivalima ovog proljeća.

"Bit će teško u prva dva kola, jer svi dobro znamo kako kvalitetne igrače imaju Željezničar i Borac. Ipak, mi moramo da gledamo u svoje dvorište, jer sve zavisi isključivo od nas. Ako mi na terenu budemo pravi i ako na adekvatan način odgovorimo zahtjevima, onda smatram da možemo pobijediti Željezničar. Ekipe su izašle iz priprema i na otvaranjima su uvijek moguća iznenađenja", rekao je trener Srđan Bajić.

U Radniku bi od prvog minuta trebalo da zaigra i Matija Katanec, a sa njim je vezni red tima iz Bijeljine daleko opasniji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Osjećam se dobro i vjerujem da ću igrati. Sve zavisi od trenera", kazao je Katanec.

Radnik je prošle sezone poražen od Željezničara sa 3:0, ali zato Bijeljinci nisu rado viđen gost na Grbavici. U posljednja dva susreta Radnik uspio da odigra neriješeno i da otkine po jedan bod Plavima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.