Bajić i Berberović zaustavljeni kod Kiela

DFB Pokal

Bajić i Berberović zaustavljeni kod Kiela

Nekadašnji reprezentativci Bosne i Hercegovine, Branimir Bajić i Džemal Berberović, zaustavljeni su u šesnaestini finala Kupa Njemačke. Duisburg je poražen od Kiela sa 2:0.

Kiel je pitanje pobjednika riješio početkom drugog poluvremena. Kazior i Sykora postigli su golove u 54. i 58. minuti i tako napravili iznenađenje u šesnaestini finala DFB Pokala.

Bajić i Berberović odigrali su svih 90 minuta u zadnjoj liniji gostiju, a nekadašnji desni bek Sarajeva zaradio je žuti karton u 68. minuti utakmice.

Prošli dalje Schalhe, Hertha i Mainz

Schalke je na gopstovanju savladao Karsluher sa 2:0, a do pobjede su došli tek u posljednjih 10-ak minuta. Huntelar je pogodio za vodstvo u 81. minuti, koje je udvostručio Matip dvije minute kasnije.

Hertha se plasirala dalje nakon pobjede nad Essenom na gostovanju sa 3:0. I ova utakmica riješena je u drugom poluvremenu. Ramos je doveo goste u vodstvo u 64. minuti, a nakon toga u listu strijelaca upisali su se Lasongga i Rukavytya u 72., odnosno 86. minuti.

Nakon regularnih 90 minuta u susretu Hannovera i Mainza nije bilo golova, tako da su uslijedili produžeci, poslije kojih su razlog za slavlje imali gosti. Ivanschitz pogodio je u trećoj minuti produžetka za prolaz Mainza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.