Bajić: Mogli smo i slaviti na Poljudu

Igrač utakmice Hajduk - Željezničar

Bajić: Mogli smo i slaviti na Poljudu

Željezničar je napravio sasvim dobar rezulatat na pripremama, kada su na Poljudu odigrali neriješeno sa Hajdukom.

Iako je Hajduk bio favorit, tim sa Grbavice je ostao neporažen. Jedan od najsalužnih bio je odbradbeni igrač plavih sa Grbavice Delimir Bajić.

"Odigrali smo dobru utakmicu, gdje smo pokazali da sa Hajdukom možemo igrati ravnopravno. Oni su bili favoriti u ovom susretu pred svojim navijačima, a još su željeli pobjedu za rođendan. Ipak, mi smo bili svjesni svog kvaliteta i spremili smo se da pružimo žestok otpor. Da smo ušli u utakmicu malo hrabrije mogli smo i pobjediti", kaže Bajić.

Vas su proglasili igračem utakmice?

"Pročitao sam igru Hajduka i znao sam odakle nam dolazi najveća opsanost. Trudio sam se da i zaustavim sve napade, u čemu sam i uspio. Ipak, mislim da bez pomoći suigrača ne bih mogao napraviti ništa sam. Meni je lično drago da sam izabran za najboljeg igrača i trudit ću se da nastavim sa ovako kvalitetnim partijama¨.

Željezničar će u nastavku šampinata jurišati na dva fronta?

"Nama je cilj da osvojim Kup i fokusiraćemo se na to takmičenje. Što se tiče prvenstva, tu smo malo zaostali za vodećim ekipama. Ipak, ako bi nam se pružila prilka, onda bi pokušali i osvojiti prvenstvo", rekao je igrač Željezničara Delimir Bajić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.