Novi reprezentativac BiH za SportSport.ba

Bajić: Poziv Mehmeda Baždarevića mi znači sve

Riad Bajić, fudbaler Željezničara i novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, nije mogao sakriti oduševljenje zbog poziva u reprezentaciju kojim je ispunio svoj san.

"Poziv Mehmeda Baždarevića znači mi sve. San svakog igrača je da nastupi za reprezentaciju, pa tako i moj. Boravit ću s njima tri dana u Zenici, a onda ću igrati za mladu reprezentaciju. Bit će to velika čast i iskustvo za mene što ću trenirati sa takvim igračima", rekao je Bajić i dodao:

"Poštujem odluku selektora koji će me prekomandovati u mlau reprezentaciju. Bolje je igrati u mladoj reprezentaciji nego sjediti na klupi u "A" timu. Sami treninzi sa igračima iz reprezentacije su veliko iskustvo".

Veliki broj reprezentativaca BiH u svim selekcijama dolazi iz Željezničara.

"Bit će mi olakšavajuća okolnost što veliki broj igrača u našoj reprezentaciji dolazi iz Željezničara. S nekim od njih sam sjedio, neke upoznao tokom igranja tako da će to biti dobro".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bajić je trenutno prvi topnik Premijer Lige BiH, a jedan od njegovih ciljeva je i ostati na prvom mjestu liste strijelaca. Međutim, ima nešto što je važnije od toga.

"To je sigurno jedan od mojih ciljeva, ali mi je važnije da Željo bude bolje plasiran", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Riad Bajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.