Bajić strijelac u trijumfu Denizlispora

Fudbalsko prcvenstvo Turske

Bajić strijelac u trijumfu Denizlispora

Adnan Beganović

U okviru 32. kola fudbalskog prvenstva Turske danas su odigrana dva susreta, a Denizlispor naših Branimira Bajića i Džemala Berberovića pred svojim navijačima s 2:0 je svladao Genclerbirigli.

Denizli je mnogo bolje otvorio susret i već u 13. minuti preko nekadašnjeg reprezentativca BiH, Branimira Bajića, došao je u vodstvo. Samo 10 minuta kasnije Douglas je postigao pogodak za konačnih 2:0. Bajić i Berberović su na terenu bili svih 90 minuta, dok je s druge strane u gostujućem sastavu 90 minuta odigrao Ivan Radeljić.

Iako je danas slavio Denizlispor će najvjerovatnije napustiti društvo najboljih. Nakon 32 kola zauzima 17 poziciju na tabeli sa 25 osvojenih bodova, a petanestoplasirani Sivaspor uz utakmicu manje bježi mu velikih 6 bodova.

Rezultati 32. kola:
Ankaragücü - Trabzonspor 1:0
Bursaspor - Kayserispor 2:0   
Fenerbahce - Eskisehirspor 2:0   
Istanbul BB - Galatasaray 0:1   
Manisaspor - Ankaraspor 3:0       
Antalyaspor - Gaziantepspor 1:0   
Denizlispor - Genclerbirligi 2:0   
Sivasspor - Kasimpasa (večeras)       
Diyarbakirspor - Besiktas (večeras)

Poredak: Fenerbahce 70, Bursaspor 69, Galatasaray 64, Besiktas 58 (-1)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.