Bajić u finalu DFB kupa
Duisburg može i na evropsku scenu

Veliki uspjeh drugoligaša Duisburga

Bajić u finalu DFB kupa

M. Maksimović

Prvi finalista njemačkog kupa je drugoligaš Duisburg. Ekipa za koju igra nekadašnji reprezentativac BiH, Branimir Bajić je na svom terenu u rasprodatoj Schauinsland-Reisen-Areni savladala Energie Cottbus 2:1.

Ova dva kluba u prvenstvu trenutačno dijeli samo jedan bod, Duisburg je šesti, Cottbus sedmi, a ove sezone su se već jednom sastajali u prvenstvu i susret za završio bez pobjednika 2:2.
U suretu polufinala Kupa, Duisburg je vodio od 24.minute.Nakon kornera, loše je reagovao Hünemeier, a gol je postiže Maierhofera.

Gol koji je definitivno prelomio utakmicu i riješio pitanje pobjednika je stigao u 54.minuti. Banović je prošao po desnoj strani, poslao je dobru loptu u kazneni prostor gostiju, a tamo je na pravom mjestu Slovenac Baljak za 2:0.Završnica utakmice nije mogla proći bez uzbuđenja. U 77.minuti Bruno Soares ruši Reimerink, sudija Weiner pokazuje crveni karton, a penal u gol pretvara Petersen.

U samoj završnici gledamo ''viktoriju''pred golom Dusburga čija je odbrana na čelu sa Branimirom Bajićem izdržala sve i po četvrti put se plasirala u finale Kupa.Duisburg nikada nije osvojio Kup, dva puta je u finalima poražen od Bayerna, jednom od Eintrachta iz Frankfurta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti