Bajraktarević: Igru protiv Travnika ponoviti i protiv Čelika

Veznjak Slobode

Bajraktarević: Igru protiv Travnika ponoviti i protiv Čelika

D. Kurbegović

Nogometaši Slobode nakon dvije sezone igranja u Prvoj ligi FBiH vratili su se u društvo najboljih ekipa u BiH, gdje im je sigurno i mjesto. 

Ambiciozni predsjednik kluba u narednim sezonama želi Slobodu vratiiti u vrh nogometa u BiH, a kako se stvari odvijaju u posljednjih godinu dana, crveno-crni su na dobrom putu.

Jučer su izabranici trenera Denisa Sadikovića na otvaranju prvenstva gostovali na Piroti jednom od najtežih gostovanja u Premijer ligi, Sloboda je može se kazati protutnjala kroz Travnik, te sa tri gola u mreži Nurkovića osvojila vrijedna tri boda na otvaranju sezone.

Jedan od najboljih igrača u jučerašnjoj pobjedi bio je i pojačanje iz zeničkog Čelika, 27-godišnji Semir Bajraktarević, koji je već u prvoj utakmici u novom klubu pokazao da će biti nezamjenjiva karika u veznom redu ekipe iz Tuzle.

O sjajnoj igri i pobjedi na Piroti, te očekivanjima u nastavku prvenstva, ovaj rođeni Sarajlija govorio je u razgovoru za SportSport.ba

"Sezonu smo otvorili na najbolji mogući način, sjajno smo ušli u u utakmicu, postigli rani pogodak i poslije nam uz isključenje dvojice igrača Travnika nije bilo teško rutinski privesti utakmicu kraju u našu korist. Tri boda iz Travnika su svakako velika, jer će na ovome terenu teško koja ekipa odnijeti bodove. Svi su jučer odradili ono što je od nas tražio trener u svlačionici, a naravno da moram pohvaliti i naše navijače, koji su nas bodrili čitavu utakmicu", kaže sjajni veznjak Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo Sloboda na Tušnju dočekuje zenički Čelik vaš bivši klub.

"Neće nas zavarati što je Čelik remizirao s Vitezom kod kuće, znamo da im je nedostajalo nekoliko igrača, te da je dosta igrača došlo pred početak prvenstva, tako da sigurno nisu još uigrani. Kakva god ekipa bila, Čelik je veliki klub u kojem sam proveo dvije prelijepe sezone i nikada to neću zaboraviti. Ako ponovimo igru iz Travnika protiv Čelika, uz vjerujem pun stadion ne sumnjam da ćemo ostvariti pobjedu. Vjerujem u uspješnu sezonu i plasmanu kluba u gornjem dijelu tabele", kazao je za SportSport.ba Semir Bajraktarević bivši veznjak Sarajeva i Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.