Bajraktarević: Neka se Željezničar vadi negdje drugo

Veznjak Čelika uoči duela sa bh. prvakom

Bajraktarević: Neka se Željezničar vadi negdje drugo

A. Beganović

Jedan od derbija 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu će na Bilinom Polju odigrati domaći Čelik i Željezničar, a uoči ovog susreta u redovima premijerligaša iz Zenice vlada optmistična atmosfera.

Iako Čelik u posljednje vrijeme ne pruža dobre partije u premijerligašu iz Zenicie svi su uvjereni da će Željezničar konačno pasti na Bilinom Polju.

"U posljednjih  nekoliko utakmica nismo bili na nivou, no uvjereni smo da ćemo upravo protiv Željezničara pokazati naš pravi kvalitet. U nekim prijašnjim utakmicama, recimo protiv Sarajeva, Veleža i Širokog Brijega, pokazali smo da imamo momčad za vrh premijerligaške tabele i mislim da je došlo vrrijeme da ponovimo tako dobru igru", za SportSport.ba je izjavio veznjak Čelika, Semir Bajraktarević.

Poput Čelika i Žeeljezničar u posljednje vrijeme ne briljira, pa je za aktuelnog prvaka utakmica u Zenici prilika da se vrati na pobjedničke staze.

"Neka se Željezničar vadi negdje drugo, na Bilinom Polju ovaj put neće. Svjesni smo mi kvalitete Željezničara, ali isto tako vjerujemo u sebe. Za nas je duel sa Željom od ogromnog značaja i siguran sam da ćemo na terenu ostaviti i posljednji atom snage kako bismo obradovali naše vjerne navijače, koji su u posljednjih mjesec dana mnogo iznad ekipe", dodaje Bajraktarević.

Veznjak premijerligaša iz Zenice prijatelj je sa mnogim igračima Željezničara, a smatra da njemu i saigračima najveća opasnost prijeti od Zebe.

"Zeba je daleko najbolji igrač Željezničara i ukoliko njega zaustavimo uradili smo pola posla. Moramo biti oprezni i na prekidima, jer Željezničar je tu najopasniji. Neće biti lako, ali očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu", ističe Bajraktarević i na kraju dodaje:

"Potrebna nam je velika podrška s tribina. Nama je mnogo lakše igrati kada su "Robijaši" uz nas, a ovim putem im mogu obećati u svoje ime, ali i u ime svih igrača, da ih nećemo iznevjeriti."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.