Bajraktarević zbog dugovanja raskinuo ugovor sa albanskim Flamurtarijem
Bajraktarević može pokriti sve pozicije u veznom redu, a nakon par godina u inostranstvu ne isključuje povratak u Premijer ligu BiH

Vraća li se u Premijer ligu BiH?

Bajraktarević zbog dugovanja raskinuo ugovor sa albanskim Flamurtarijem · Zvanično

D. Kurbegović

Nakon 14. kola u najjačoj nogometnoj diviziji u Albaniji, ekipa Flamurtarija se nalazi na devetoj poziciji sa samo šest bodova. Razlog loših igara ove sezone leži u veoma teškoj finansijskoj situaciji koja je zadesila ovaj klub, a nekoliko igrača već je napustilo klub.

Jedan od igrača koji su otišli iz kluba zbog nagomilanih dugova jeste i 32-godišnji Semir Bajraktarević. Ovaj nogometaš koji je ovog ljeta u Albaniju stigao iz izraelske Hapoel Hadere, gdje je bio jedan od najboljih igrača. Bajraktarević je odigrao šest utakmica za Flamurtari, ali zbog veoma loše finansijske situacije napustio je klub i sada je slobodan igrač. Ovu informaciju potvrdio je i za SportSport.ba.

"Istina već par sedmica sam u Sarajevu, otišao sam iz Flamurtarija, imam čiste papire, a svoj slučaj sam predao na UEFA-u i sada čekam na odgovor, kako bi dobio ono što smo ugovorom i potpisali. Treniram redovno ovdje u Sarajevu i spreman sam za nove izazove. Iako imam 32-godine nisam još razmišljao o nogometnoj penziji jer se osjećam veoma dobro, a vidite i sami da su najbolji igrači Premijer lige BiH oni koji imaju više od 30 godina, sve su to stari majstori nogometa. Iskreno se nadam da ću u narednom periodu riješiti pitanje novog kluba, a ne bih imao ništa protiv da to bude neko iz Premijer lige BiH", kazao je Bajraktarević.

Semir Bajraktarević svoju karijeru je počeo na Koševu, a osim Sarajeva igrao je za Napredak, Čelik, Slobodu, Hapoel Tikvu, Ironi Nesher, Maccabi Ahi, Hapoel Haderu, a ovog ljeta potpisao je ugovor s albanskim Flamurtarijem.

Svoje najbolje trenutke u Premijer ligi doživio je u zeničkom Čeliku. gdje je skupio 97 nastupa, te je bio jedan od ljubimaca navijača u tri odigrane sezone na Bilinom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi