Pred gostovanje Rudaru

Bajraktarević:Ponoviti želju i htijenje iz meča sa Sarajevom

D. Kurbegović, foto: Mahir Sarajlić

Pred gostovanje u PrijedoruBajraktarević: Ponoviti želju i htijenje iz meča sa SarajevomNakon velike pobjede na Sarajevom u derbiju prošlog kola na otvaranju proljetnog dijela sezone BH Telecom Premijer lige fudbalere Čelika očekuje gostovanje kod Rudara iz Prijedora.

Baš kao i Čelik i sastav iz Prijedora je u prošlom kolu slavio sa minimalnih 1:0, ali na gostovanju kod Leotara u Trebinju.

"Sigurno je da je pobjeda protiv Sarajeva velika. Za tu utakmicu smo se spremali mjesec i pol dana, znali smo šta nas čeka. Svaki igrač je dao svoj maksimum, 'poginuli' smo na terenu, i nadam se da ćemo svaku sljedeću utakmicu odigrati sa ovakvim pristupom. Ukoliko tako i bude, teško da nas neko može pobijediti. Ova utakmica nam je sigurno povećala samopouzdanje i vjerujem da neće biti problema u nastavku sezone", kazao je u uvodu razgovara za SportSport.ba veznjak Čelika Semir Bajraktarević.

Sadašnji fudbaler Zeničana priznao je da mu nije bilo lako igrati protiv svog bivšeg kluba, u kojem je ponikao.

"Sarajevo je prisno mome srcu, tu sam se rodio, tu sam igrao. Čudan je to osjećaj, kako godine prolaze sve je lakše i lakše igrati. Sada je Čelik moj klub, za njega dajem maksimum i tako moram i nastaviti", rekao je fudbaler Zeničana.

Sastav sa Bilinog polja u okviru 21. kola gostuje u Prijedoru, kod Rudara koji se bori za opstanak u društvu najboljih bh. klubova.

"Očekuje nas sigurno teška utakmica, težak teren. Protivnik kojem je svaka utakmica kvalifikaciona. Biće teško, ali nadam se da ćemo iz te utakmice izaći kao pobjednici, te da ćemo ponoviti istu želju i htijenje kao u utakmici protiv Sarajeva i da ćemo slaviti u Prijedoru", istakao je Bajraktarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će u četvrtini finala Kupa BiH igrati dvomeč sa Veležom, a o protivniku svoje ekipe i najmasovnijem bh. fudbalskom takmičenju Bajraktarević je kazao:

"Sigurno je da je Velež dobra ekipa. Njihovi rezultati to pokazuju, pogotovo sada kada su Olimpica dobili na Otoci. Oni su pogotovo nezgodni na strani, i mi to znamo. I opet ponavljam, da uz pristup kakav smo imali protiv Sarajeva i u duelima sa Veležom ne bi trebali imati problema. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže jer su oni stvarno naš dvanaesti igrač, i da prođemo u kupu, da zajedno slavimo i prođemo do kraja".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije