Bajramović: Primiti četiri pogotka od Armenije... Previše, stvarno
Foto: Karlsruher SC

Proslavljeni bh. fudbaler o blamaži Zmajeva

Bajramović: Primiti četiri pogotka od Armenije... Previše, stvarno · Intervju

Poraz koji je Bosna i Hercegovina doživjela na gostovanju u Armeniji i dalje je jedna od glavnih tema u ovdašnjoj javnosti.

Nije to bio jedini poraz u Robijevoj eri, bilo ih je pet, ali ovaj u Armeniji posebno je bolan jer baš niko nije mogao predvidjeti da bi Zmajevi mogli kući s čak četiri pogotka u mreži.

Nakon kiksa u Jerevenu 'vruće glave' još je i Zlatan Bajramović, naš legendarni fudbaler, koji je svojevremeno bio omiljen i kod navijača, trenera i selektora...

"Bila je to tipična kvalifikacijska utakmica, i jednima i drugima je trebala pobjeda, ali ovaj poraz svakako je iznenađenje. No, treba biti i realan. Da bi pobijedio treba ti i dobar dan, igrači koji su na visokom nivou, u vrhunskoj formi... Nama je nedostajalo stabilnosti. Primiti četiri pogotka je, stvarno, previše", javio se Zlatan Bajramović iz Njemačke za SportSport.ba. 

Mnoge je strah kako će izgledati BiH kada jednog dana odu Pjanić ili Džeko.

"A vidite... Jednog dana kada odu sigurno će se o njima pričati, nedostajat će taj invidualni kvalitet koji imaju, ali treba raditi na budućnosti. Tražiti one koji bi ih sutra mogli dostojno zamijeniti, a barem naša zemlja je ta koja je uvijek imala talenate. Želim da budem optimističan."

Nije se želio upuštati Bajramović u priče oko novog selektora.

"Nisam u blizini da bih mogao davati neki svoj sud. Ima dosta ljudi koji će morati donijeti odluku, ali trenera kvalitetetnih koji razumiju naš fudbal, mentalitet..., sasvim sigurno imamo. Do Prosinečkog, kojeg i ne smatram toliko strancem, sve su bili domaći treneri i mislim da će tako biti i sada. Da bi doveo neko strano, poznato, ime moraš zavući ruku u džep, mislim da nam to nije potrebno..."

I Bajramović već neko vrijeme radi kao trener.

"Još sam u Karlsruheu, vodim juniore. Ambiciozan sam u ovom poslu baš kao što sam bio i kao igrač, vjerujem da će jednog dana doći neka ponuda i da ću napredovati kao trener. Ali, polako", kaže na kraju razgovora Bajramović koji je svojevremeno igrao za Eintracht, Schalke, Freiburg...

Top Komentari

magistar
BiH je odigrala odlično protiv Armenije i kako je izgubila 4:2 tako je mogla i pobjediti 5:1. Sad ova naknadna pamet i filozofi, puno je, malo je, ma daj okačite to mačku o rep.
4 10
Guber
Kad sad počnu polu treneri da iskaču po ss
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi