Bajramoviću ni minuta u porazu Frankfurta

Schalke - Frankfurt 2:0

Bajramoviću ni minuta u porazu Frankfurta

Edmir Škorić

Schalke je na svojoj Veltins-Areni u Gelsenkirchenu savladao Einteracht iz Frankfurta rezultatom 2:0. Asamoah i Farfan su bili strijelci za domaće, a u redovima gostiju sa klupe nije ulazio naš reprezentativac Zlatan Bajramović.

Poslije pobjede u Dortmundu, Schalke je na svom terenu došao do još jedne pobjede. Ovaj put porazili su Eintracht iz Frankfurta rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez promjena rezultata, a u nastavku je vodstvo Schalkeu donio Asamoah kojeg je Felix Magath deset minuta ranije ubacio u igru. Porijeklom ganski napadač glavom je pogodio mrežu gostiju na ubačaj Schmitza.

U posljednjim minutama Peruanac Jefferson Farfan realizovao je najstrožiju kaznu i postavio konačnih 2:0. Gosti su od 85. minute igrali sa igračem manje, budući da je Schwegler zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Magathova momčad probila se na treće mjesto sa 16 osvojenih bodova, dok je Frankfurt ostao na desetom mjestu. Svih 90 minuta na gostujućoj klupi sjedio je naš reprezentativac Zlatan Bajramović.

Schalke - Frankfurt 2:0 /Asamoah 68', Farfan 90' (penal)/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.