Bajrić: Zvijezda nema šta tražiti na Piroti

Trener Travnika

Bajrić: Zvijezda nema šta tražiti na Piroti

Dino Kurbegović

Nogometaši Travnika nalaze se u veoma teškoj situaciji, nakon poraza u Prijedoru od Rudara prošlo kolo zakomplikovali su situaciju kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi. 

Ekipa koju s klupe predvodi Osmo Bajrić sutra na stadionu Pirota dočekuje Zvijezdu iz Gradačca, a sve osim tri boda za Travnik bilo bi korak bliže napuštanju društva najboljih klubova u BiH. Uoči današnje utakmice trener Vezira Osmo Bajrić optimista je i vjeruje u svoje igrače.

"U goste nam dolazi Zvijezda, koja također matematički nije izborila opstanak u ligi, tako da će i oni sigurno doći da se nadigravaju i prije zadnjeg kola da riješe pitanje opstanka. Mi razmišljamo samo o pobjedi i ne interesuju nas nikakve druge kalkulacije. Uz sav respekt prema gostima iz Gradačca, oni sutra na Piroti nemaju šta da traže. Do kraja prvenstva ćemo pokušati ubilježiti dva trijumfa, a na druge rezultate ne možemo da utićemo. Svi se u klubu nadamo da ćemo ipak izboriti opstanak u ligi jer ga sigurno po svemu i zaslužujemo", nada se Bajrić.

Jedan od najboljih igrača Travnika Ajdin Nuhić oporavio se od povrede, te će sutra zauzet svoju poziciju u ekipi.

"Sretan sam što sam se oporavio od povrede koju već dugo vučem, te se nadam da ću svojim povratkom i učešćem pomoći ekipi kako bi ostvarili zacrtan cilj, pobjedu nad ekipom Zvijezde ali i opstanak u društvu najboljih. Utakmica sa Zvijezdom je ujedno i zadnja na domaćem terenu, te pozivam sugrađane i ljubitelje nogometa da u što većem broju budu na Piroti i da nas podrže, pored 'Gerile' koja je bila naš dvanaesti igrač u prethodnim utakmicama", rekao je Ajdin Nuhić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti