Baka nastavlja borbu za opstanak
Baka ne odustaje

Unirea osvojila nova tri boda

Baka nastavlja borbu za opstanak

M. Maksimović

Unirea Alba Iulia, koju sa klupe vodi nekadašnji bh selektor, Blaž Slišković je uhvatila nova tri boda u grčevitoj borbi za optanak. U susretu 26.kola Unirea je savladala Universitateu iz Craiove 2:0 i sada ima dva boda manje od ekipe Ceahlaul Piatra Neamt, koja ima utakmicu manje.

Nakon lošeg početka po dolasko Blaža Sliškovića, Unirea je u posljednje tri utakmice osvojila šest od devet mogućih bodova, pa misija opstanka sada i nije tako nemoguća. U današnjem duelu nakon prividne terenske inicijative, ekipa Blaža Sliškovića je zaigrala puno bolje pa je već u
prvom dijelu domaći sastav propustio nekoliko dobrih prilika, a do pobjede je stigao u samo tri minute. Ciprian Selagea je postigao dva gola, jedan u 70.minuti, drugi tri minute kasnije.

Naredna dva kola će biti presudna za sastav Blaža Sliškovića koji se sastaje sa direktnim konkurentima u borbi za opstanak. Prvo za tri dana Unirea gostiju kod Internationala, pa na svom terenu sedam dana kasnije dočekuje Ceahlaul Piatra Neamt. International je trenutačno nba 15.mjestu sa 26 bodova, dok je Ceahlaul 17. sa 22 i utakmicom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.