Novi specijalista u Premijer ligi pamti Didin dres: Na treninge išao tramvajem, sada sve naplaćuje

Bakir Brajlović govorio za SportSport.ba

Novi specijalista u Premijer ligi pamti Didin dres: Na treninge išao tramvajem, sada sve naplaćuje · Intervju

A. Čaušević

Pravilo o zaštićenom godištu otvorilo je vrata mnogim igračima mlađim od 21 godine koji su dobili priliku što svojom zaslugom što "prisilavanjem" trenera da pokažu svoj talenat i fudbalsko znanje. 

Proteklih sedmica u prvi plan izbilo je ime Bakira Brajlovića (19) mladog golmana koji je neočekivano dobio priliku u zaostalom susretu protiv Borca i od tada ne silazi sa gola Tuzla Cityja.

Sa 19-godišnjim Sarajlijom smo razgovarali o raznim temama. Minulog vikenda je odbranio drugi penal na posljednja dva meča što je svakako vrijedno pažnje, na treninge je išao tramvajem i biciklom, a sada sve to naplaćuje. Interesantno du slobodno vrijeme voli da igra šah.

Za vikend Tuzla City je gostovao u Posušju gdje je osvojen vriedan bod. (1:1). Kako si vidio tu utakmicu?

Bila je teo izuzetno teška utakmica, jer smo imali igrača manje. Svirana su dva penala za Posušje. S igračem manje nismo mogli preuzeti kontrolu nad utakmicom, pa nam je osvojeni bod na kraju dobrodošao.

Branio si na četiri uzastopna ligaška duela u nizu što je velika stvar za 19-godišnjaka. Koji meč ti je bio najteži?

Oglasi

Najteža ligaška utakmica mi je bila ona protiv Borca u Banja Luci, iako mi je najbolje prošla. Nisam ni očekivao da ću braniti, ta vijest mi je došla odjednom. Borac je imao šansi, imao sam posla. Mogu reći da mi je istovremeno najdraža, ali i najteža. Branim u kontinuitetu što je jako važno za svakog mladog igrača, važno je da imam što manje grešaka.

Do sada si primio samo golove iz penala, na posljednja dva meča si uspio odbraniti i dva penala. Da li branjenje penala postaje neka tvoja specijalnost?

Dok sam bio u mlađim selekcijama saigači su mi govorili da sam specijalista za penale. Ne sjećam se nekog turnira ili utakmice da sam izgubio na penale. Uvijek sam dobro branio penale, ali eto još nisam primio gol iz igre u Premijer ligi. Odbranio sam dva, a primio golove iz četiri penala.

Karijeru si počeo u Željezničaru, a prije godinu stigao u Tuzla City. Je li to bio pravi potez?

Oglasi

Smatram da jeste. Potez s kojim je sve pogođeno. Ne vidim ništa loše u Tuzla Cityju i ovo je pravi potez za mene. Bio sam mlađi junior u Željezničaru, imao sam još godinu u juniorima kada sam prešao u Tuzla City, bio sam član prvog tima, ali sam branio za juniore Tuzla Cityja.

Da se primjetiti da imaš odličan odnos sa Nevresom Fejzićem. S kojim saigračima najviše provodiš vremena?

Na Fejzića ne gledam kao na konkurenciju već kao na kolegu. Stariji je od mene desetak godina, ali ne znam da li mi iko više u klubu pomaže nego on. Pomogao mi je oko svega, dođe mi poput nekog mentora. Ne znam je li bolji čovjek ili igrač. Ovo prilikom moram pohvaliti i svoje trenere golmana prvo Kenana Hasagića koji mi je stvarno pomogao te Mirsada Dedića.

Kada si odlučio da postaneš golman? Imaš li nekog sportskog uzora? Ko ti je najdraži strani golman?

Odmah kao dječak. Čim sam se upisao u fudbal rekao sam da ću biti golman. Kada sam počinjao tada je odlično branio (Nelson) Dida u Milanu. Imao sam njegov dres. Inače navijam za Juventus, na najdraži golman mi je Wojciech Szczesny.

Oglasi

No description available.

Rijetki znaju da si na treninge dolazio tramvajem ili biciklom. Koliko ti je to pomoglo da napreduješ i da radiš naporno da bi uspio?

Išao sam na treninge travajem ili bickom, to mi je nekako pomoglo. Trebalo mi je možda pola sata do stadiona Grbavica, a tokom vožnje uvijek bih razmišljao šta je bilo dobro, a šta loše na treningu i gdje trebam napredovati.

Kako se inače pripremaš za utakmice? Postoji li neki ritual kojeg ispuniš?

Dan prije utakmice analiziram protivnike, gledam sažetke i prije spavanja se potpuno isključim. Na dan utakmice, bude analiza, poslije toga se malo isključim, slušam utakmicu i kada dođe utakmica uopšte nema treme.

Kako provodiš slobodno vrijeme? Imaš li neki hobi?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slobodno vrijeme igram šaha. Dedo me naučio igrati šah, dok sam bio mlađi igao sam protiv njega, a sada je to uglavnom preko interneta", kazao nam je Brajlović koji je već položio vozački ispit i slobodne dane u klubu koristi da posjeti porodicu u Sarajevu.

Brajlović je ove sezone branio na pet ligaških mečeva. Na tim susretima je protiv Tuzla Cityja dosuđena čak šest penala, a talentovani čuvar mreže je uspio skinuti dva. Još uvijek nije primio gol iz igre u Premijer ligi.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Momku 19 godina a oni se ibrete što je na treninge išao tramvajem.
18 3
VenamaHrabrih
Pa do 18-te nije mogo ni položit vozački. Čime će ić na trenige? Ćilimom letećim?
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi