Baković Generalni sekretar na 4 godine
Eldin Baković - Generalni sekretar NS FBiH

Održana sjednica Izvršni odnor NS Federacije BiH

Baković Generalni sekretar na 4 godine

Teme:

Na redovnoj sjednici Izvršnog Odbora NS Federacije BiH koja je održana u Sarajevu, usvojeni su izvještaji o takmičenju Prve lige FBiH, te Malonogometne i Ženske lige FBiH.

Shodno zahtjevima Sudijske konvencije UEFA, što je već ranije učinjeno i u krovnom savezu NS/FS BiH, rariješena je Stručna sudijska komisija čiju nadležnost preuzima Komisija za sudije NS Federacije BiH. Potvrđena je odluka Predsjedništva NS FRBiH o zakazivanju redovne izborne Skupštine NS Federacije koja će se održati 19.06.2010. u Sarajevu.

Zbog ispunjavanja zakonskih uslova za umirovljhenje dosadašnjeg Generalnog sekretara NS FbiH, Fahrudina Prljače koji se oporvaio od kraće bolesti za novog prvog operativca u naredne 4 godine izabran je Eldin Baković uposlenik ovog saveza i dosadanji v.d. Generalni sekretar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.